Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату нагадали, як правильно підгодовувати водоплавних птахів узимку

19 січня 2024 року, 13:02

Біля київських водойм встановили інформаційні таблички з короткими порадами, як правильно підгодовувати водоплавних птахів узимку. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Здебільшого водоплавні птахи не потребують сторонньої допомоги, однак взимку, коли водойми замерзають, пернатих можна підгодувати. Важливо робити це правильно і пам’ятати, що існує перелік продуктів, які можуть зашкодити птахам і призвести до хвороб та навіть загибелі. Разом із нашими комунальними підприємствами ми розмістили спеціальні таблички-нагадування про корисні та шкідливі продукти для водоплавних птахів. Закликаємо киян ознайомитися з порадами та розповісти про них дітям», – сказав Олександр Возний.

Він нагадав, що за жодних умов лебедів, качок та інших водоплавних птахів не можна годувати хлібобулочними виробами: батонами, булками або сухариками. На користь пернатим піде цільне зерно та подрібнені сезонні овочі. До переліку дозволених продуктів належать пшениця, кукурудза, овес, ячмінь, а також капуста, морква та буряк. Не варто намагатися годувати диких птахів із рук, натомість краще висипати суміш для годування вздовж берега.

Нагадаємо, фахівці столичного зоопарку також радять зайвий раз не турбувати диких птахів, намагаючись допомогти. Звертати увагу варто лише на пернатих, які мають явні фізичні травми або поранення та мають на собі сторонні предмети, що заважають їм харчуватися й рухатися.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]