Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У двох укриттях Оболонського району столиці встановили систему, що сповіщає про аварії й підтоплення

06 лютого 2024 року, 12:16

В Оболонському районі столиці у двох житлових будинках з укриттями встановили датчики підтоплень. Зараз систему тестують – вона допоможе оперативно реагувати на аварійні ситуації на інженерних мережах. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, перевіряючи роботу такої системи на проспекті Володимира Івасюка.

«Ми інспектуємо відремонтоване укриття, що розміщене в підвалі житлового будинку, розраховане на 100 осіб. У минулому році тут виконали капітальний ремонт, і доцільним було оснастити захисну споруду системою реагування на підтоплення. У разі витоку води датчики негайно передають сигнал на диспетчерську систему, яка в автоматичному режимі надсилає повідомлення відповідальному персоналу. І вже обслуговуюча організація оперативно ліквідовує причину залиття», – пояснює Петро Пантелеєв.

За його словами, зараз такі системи тестують, та розробляються рішення для різних будинків, враховуючи наявність підключення до системи диспетчеризації.

«Утім вже очевидним є те, що такі інструменти необхідні у приміщеннях з укриттями», – каже заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]