Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраду принесли Вифлеємський вогонь

19 грудня 2019 року, 12:23

Представники скаутської організації «Пласт» уранці 19 грудня принесли до сесійної зали Київради благодатний Вифлеємський вогонь та передали його меру Києва Віталію Кличку.

«Традиційно в кінці року нам передають Вифлеємський вогонь – як символ добра, що завжди перемагає. Як символ, що надає наснаги і сил на добрі справи, що ми робимо на користь нашого міста», – сказав Віталій Кличко та подякував пластунам.

«У нас уже склалася хороша традиція передавати Вифлеємський вогонь до Київської міської ради. Із 1986 року австрійська телерадіокомпанія разом із австрійськими скаутами щороку їдуть до Вифлеєму – на місце народження Ісуса Христа, беруть там вогонь і транспортують його літаком до Відня. І після урочистостей у Віденському кафедральному соборі передають цей вогонь до сусідніх країн – скаутським осередкам. З рук до рук, з однієї країни до іншої, долаючи кордони, вогонь потрапляє до тих, хто прагне тепла, миру і злагоди. Отримуючи і передаючи цей вогонь, потрібно пам’ятати, що він є символом добра, злагоди, любові до людей і світу. Нехай цей вогонь надихає на добрі справи, мудрі рішення і дарує вам Різдвяну радість», – сказав із трибуни Київради представник «Пласту». 

Він зауважив, що вже майже 30 років українські пластуни передають Вифлеємський вогонь до різних куточків України – до церков, лікарень, державних установ, своїм друзям та рідним. Останніх кілька років передають вогонь і українським воїнам, які захищають незалежність та територіальну цілісність України на сході нашої держави. 

Вифлеємський вогонь миру 15 грудня прибув до України. Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]