Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київському міському центрі нефрології та діалізу вперше трансплантували нирку – Микола Поворозник

29 березня 2021 року, 11:45

У Київському міському центрі нефрології та діалізу вперше трансплантували нирку. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

«У столиці найкращі нефрологи. І це не просто слова: 6 березня 2021 року лікарі столичного центру нефрології і діалізу вперше трансплантували нирку. Прооперовано 22-річну дівчину. Донором для неї стала рідна мама. Вже 15 березня 2021 року доньку і маму виписали зі стаціонарного відділення Центру в задовільному стані. І головне – пацієнтка більше не потребує сеансів гемодіалізу, бо донорська нирка працює!» – написав Микола Поворозник.

Він нагадав, що КНП «Київський міський центр нефрології і діалізу» було створено у 2017 році. Його завдання – працювати над реєстром таких хворих, проводити безперервний контроль якості надання медичної допомоги та ефективного використання наявних матеріально-технічних та кадрових ресурсів, забезпечити хворих незалежно від лікувального закладу, у якому вони перебувають, витратними матеріалами для проведення гемо- та перитонеального діалізу. Крім того, завершальним етапом надання медичної допомоги є трансплантація, яку наразі вже розпочато в Центрі.

У своєму дописі Микола Поворозник також привітав нефрологів із професійним святом: «У суботу нефрологи усього світу святкували професійне свято. Нефрологи – це лікарі, які лікують нирки і все, що з ними пов’язано. Я бажаю кожному лікарю міцного здоров’я, щастя і благополуччя їхнім сім’ям».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]