Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київському зоопарку чергове поповнення: народилось дитинча гуанако на ім’я Люсія

27 січня 2023 року, 11:14

У Київському зоопарку народилось дитинча гуанако на ім’я Люсія. Як повідомили в Київському зоопарку, кияни та гості столиці можуть відвідати зоопарк та подивитись на родину гуанако, а також на найбільших сухопутних хижаків та травоїдних нашої планети, рідкісних птахів, рептилій та багато інших тварин.

«Чергове поповнення в Київському зоопарку. Це маленька руда гуанако – Лусія, якій сьогодні виповнилось два тижні. Її мама Ракель не відходить від малечі та її однорічної сестрички Крісті, а тато Рікардо опікує їх цілодобово. Навіть вночі він стоїть на сторожі, поки його «дівчатка» солодко сплять. Гуанако – дикий предок альпак. У природі їх можна зустріти в пампасах і високогір’ї Анд. Тварини травоїдні, харчуються трав’янистими рослинами, корою, листям кущів та гілками», – зазначили в Київському зоопарку.

Нагадаємо, що цього року в Київському зоопарку, крім постійних мешканців, зимують ще 200 врятованих від війни звірів. Серед них: тигриця Даліла з приватного зоопарку Харкова, яку буквально виходили столичні фахівці, носухи та дикобрази з-під Херсона та інші тварини, яких привезли з окупованих територій та зон бойових дій.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]