Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві до Дня захисників і захисниць України провели спеціальні навчання з питань територіальної оборони та цивільного захисту населення (+фото)

14 жовтня 2022 року, 12:41

Сьогодні у столиці з нагоди Дня захисника та захисниць України провели тактичні навчання для представників добровольчих формувань територіальної громади міста та населення. Навчання проходили на кількох локаціях та включали як теоретичну частину, так і практичну підготовку.

На старті навчань заступник голови КМДА Петро Пантелеєв привітав усіх зі святом захисників та захисниць, насамперед представників Збройних Сил України.

«Низький уклін Збройним Силам України, які боронять нашу державу і які є символом захисту. Адже для українців ставлення до цього дня докорінно змінилося з 24 лютого цього року. Ми уважно слідкуємо за новинами і вболіваємо за кожне врятоване життя та визволення кожного захисника чи захисниці з полону. Ми вшановуємо пам’ять тих, хто вже не повернеться з поля бою, молимось, щоб не було втрат серед інших. Я переконаний, що сьогодні кожен із нас каже «Дякую!» усім, хто стоїть на захисті України», – сказав Петро Пантелеєв.

Він також подякував присутнім за внесок, який сьогодні роблять добровольчі формування, жителі міста, долучаючись до навчань і формуючи силу національного спротиву російським загарбникам.

«Ми активно розвиваємо цей напрям, щоб територіальна громада отримала найбільш необхідні навички оборони, домедичної допомоги та найперших дій у разі вибухів, хімічної атаки тощо», – пояснив заступник голови КМДА.

Так, у плані сьогоднішніх навчань: вогнева підготовка, інженерно-саперна підготовка та вибухобезпека, дії під час артобстрілів, ознайомлення з вибухонебезпечними предметами, домедична підготовка – відпрацювання навичок накладання турнікетів у разі масивної кровотечі тощо. 

Спеціальні навчання з питань територіальної оборони та цивільного захисту населення до Дня захисників і захисниць України

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]