Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві генератор, викрадений на одній із котелень «Київтеплоенерго», знайшли й повернули в роботу

08 грудня 2023 року, 14:36

У Києві генератор, викрадений на одній із котелень КП «Київтеплоенерго», знайшли й повернули в роботу. Про це повідомляє комунальне підприємство.

У Святошинському районі Києва в ніч із 3 на 4 грудня 2023 року невстановлені особи здійснили крадіжку генератора з території однієї з котелень «Київтеплоенерго», який був встановлений як альтернативне джерело енергії для роботи теплогенеруючого обладнання в разі зникнення електрики через ракетні атаки критичної інфраструктури столиці.

Потужність генератора – 16 кВА, вага – 120 кг, оціночна вартість – 135 тис. гривень. На момент скоєння злочину він був повністю споряджений та готовий до роботи. У разі екстреної ситуації від роботи генератора залежатиме теплопостачання чотирьох житлових будинків на Святошині.

Одразу після виявлення крадіжки персонал КП «Київтеплоенерго» звернувся із заявою до Національної поліції. Завдяки швидким і злагодженим діям особового складу Головного Управління національної поліції у м. Києві вже 6 грудня 2023 року генератор було знайдено в одному з населених пунктів Київської області. Наразі його повернуто на котельню.

Нагадаємо, що понад 60% котелень Києва оснащені генераторами на випадок перебоїв із електропостачанням під час опалювального сезону 2023-2024 рр.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]