Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві керуючі компанії розпочали оснащення побутових приміщень для робітників, які працюють позмінно та робітників із інших міст (+фото)

19 червня 2020 року, 10:06

У Києві керуючі компанії облаштовують побутові приміщення для робітників, які працюють позмінно та які приїздять на роботу з інших міст. У Дніпровському районі на базі виробничих приміщень комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» облаштовано два приміщення: для потреб водіїв спецтехніки та для працівників аварійно-ремонтної служби. Про це під час інспекції повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, дуже важливо створювати нормальні умови для робітників житлово-комунальної сфери – прибиральників, водіїв спецтехніки та представників інших професій, щоб подолати гостру нестачу кадрів.

«Місто прагне створити нормальні й комфортні умови та забезпечити гідну зарплатню для працівників комунальної сфери. Інакше люди просто не приходитимуть працювати. Керуючі компанії розпочали оснащення приміщень для водіїв спецтехніки. Їхня робота важка й відповідальна, особливо взимку, під час снігопадів, коли водії тракторів працюють цілодобово. Є люди з інших міст, які хочуть працювати, але не можуть дозволити собі оренду житла. Тому на базі автотранспортної служби зроблені кілька кімнат, де працівники можуть зробити перерву, поїсти, скористатись душовою тощо. Є окрема кімната для виробничих нарад та планування роботи. Це невеличкі, але чисті й комфортні приміщення, які створюють підґрунтя для цивілізованого ставлення до персоналу та його нелегкої роботи», – пояснив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, таку практику поширюватимуть в інші райони міста, щоб залучити більше людей і подолати трудову міграцію, що сьогодні, безумовно, існує в галузі.

За словами директора керуючої компанії Дніпровського району Сергія Прогонюка, додаткових бюджетних коштів на переоснащення приміщень та закупівлю меблів не залучено, підприємство зробило це в рамках господарської діяльності.

Інспекція приміщень для водіїв спецтехніки та для працівників аварійно-ремонтної служби, які працюють позмінно та які приїздять на роботу з інших міст

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]