Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві понад 2700 носіїв зовнішньої реклами працює на соціальну місію: посилює волю українців боротися і перемагати

03 червня 2022 року, 10:00

У Києві понад 2700 носіїв зовнішньої реклами працює на соціальну місію: посилює волю українців боротися і перемагати. Білборди, сітілайти, а також реклама в метро говорять голосами міст-героїв, дякують захисникам і всім, хто допомагає Україні на шляху до перемоги у війні. Про це повідомила начальниця Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

«Оператори реклами переорієнтувалися з перших годин повномасштабного вторгнення і підключилися до інформаційних військ. Наразі чи не вся цифрова зовнішня реклама Києва працює суто на суспільні потреби. Кожного дня на екранах з’являються все нові й нові повідомлення, направлені на інформаційну та морально-психологічну підтримку містян», – зазначила начальниця Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

Зовнішня реклама розповсюджує важливі меседжі Міністерств, Збройних Сил України, СБУ, добровольчих батальйонів, волонтерських та громадських організацій, допомагає збирати кошти для армії і постраждалих від дій агресора,

Зовнішня реклама також поширює інформацію, яка може врятувати життя: до прикладу, наразі в місті розміщено інструкції, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. Під час повномасштабного вторгнення оператори інструктують людей, як безпечно повідомити СБУ про пересування ворожої техніки. Також розміщувалась інформація, як солдати окупаційної армії можуть відмовитись від участі в загарбницьких діях і здатись у полон. Оператори проводили об’єднавчі кампанії з візуально простими й водночас емоційно потужними зверненнями від містян до містян: львів’яни підтримують харків’ян, ужгородці – маріупольців, захід піклується про схід, а схід країни звитяжно стримує загарбників.

Також реклама підкреслює важливість економічного фронту, адже робота підприємців – це важливий внесок у Перемогу.

«Я б хотіла подякувати операторам реклами за їхню активність і оперативність. Під час війни від швидкості донесення важливих меседжів залежать людські життя. Хотіла б подякувати підприємцям, які власним коштом транслюють суспільно значущу інформацію – це, дійсно, прояв соціальної відповідальності бізнесу», – наголосила Оксана Поліщук.

Вона нагадала, що міська влада також пішла назустріч бізнесу і звільнила операторів від плати за користування місцями комунальної власності на період дії воєнного стану.

«В умовах воєнного стану економіка повинна працювати. Тому місто надало бізнесу низку пільг, у тому числі й операторам реклами. Ми розуміємо, наскільки важлива робота на інформаційному фронті, а також розуміємо, що галузь зараз не отримує комерційних надходжень, але продовжує забезпечувати своїх  працівників заробітною платою і надає доступ до рекламних площин бізнесу, який відновлює роботу. Зараз важливо працювати разом для  Перемоги», – підкреслила Оксана Поліщук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]