Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві працюють над підвищенням безпеки дорожнього руху

21 травня 2018 року

У Києві працюють над підвищенням безпеки дорожнього руху 

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати погодили розробку Міської комплексної цільової програми підвищення організації та забезпечення безпеки дорожнього руху до 2022 року. 

Необхідним є кардинальне реформування системи громадського транспорту в Києві. Зокрема пропонується прибрати маршрутки та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Наразі 40% маршрутних таксі у столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається. Цільова програма має вирішити цю проблему. 

“Головна ідея проекту – перехід від прецедентного підходу формування інфраструктури Києва до стратегічного. Розвиток транспортної галузі столиці має відбуватися паралельно з гармонізацією відносин між пішоходами та автомобілістами, бо на перший план винесене питання забезпечення безпеки руху. Що, до речі, в перспективі можна зробити іміджевим стовпом, опорою Києва.  Досвід багатьох європейських столиць свідчить про те, що якісна та головне – комплексна організація дорожнього руху значно підвищує безпеку для водіїв та пішоходів, мінімізує затори та оптимізує час, що витрачається містянами на дорогу”, - зазначає автор ініціативи, депутат Київради Олександр Пабат. 

Окрім того, цільова програма має передбачати жорсткі правила організації транспортного обслуговування населення на комунальних маршрутах. Зокрема мають бути чітко виписані процедури надання пільг з оплати проїзду громадянам, які мають на це право, на всіх маршрутах на єдиних умовах. У пріоритеті — можливість використання єдиного проїзного квитка, визначення єдиних вимог до якості транспортного обслуговування населення, забезпечення доступності транспортних послуг для населення та максимізація виручки від оплати проїзду.

Якщо розробку відповідної цільової програми затвердять депутати на пленарному засіданні Київради, Департамент транспортної інфраструктури має протягом 6 місяців напрацювати документ щодо підвищення організації та забезпечення безпеки дорожнього руху до 2022 року. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]