Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві презентували інтерактивні інсталяції про переваги вакцинації від COVID-19 (+фото)

25 серпня 2021 року, 12:59

Сьогодні у столиці презентували дві інтерактивні інсталяції, які нагадують українцям, що вакцинація від COVID-19 не тільки рятує життя, але й повертає світ можливостей, втрачених через пандемію. Як зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, ключова мета таких арт-об’єктів – привернути увагу киян та гостей міста до необхідності вакцинуватися від COVID-19, аби захистити себе та своїх близьких.

«Київ на сьогодні лишається лідером вакцинальної кампанії в Україні. І наше завдання – щодня нарощувати динаміку щеплень, аби захистити киян та всю країну від поширення хвороби, її важкого перебігу, та зменшити кількість летальних випадків. Ми маємо бути відповідальними – берегти не лише власне здоров’я, а й здоров’я оточуючих», – сказала Ганна Старостенко.

Інсталяція «Проєкція можливостей» розміщена біля будівлі КМДА (вул. Хрещатик, 36). Це циліндрична равликоподібна конструкція з прорізаними в ній написами «обіймайся», «подорожуй», «живи», «торкайся», «цілуйся», «вривайся», «знайомся», «втілюй», які віддзеркалюються світловими відбитками на підлозі. Проходячи крізь неї ніби коридором, людина бачить, що саме опинилося в тіні через пандемію і що саме поверне вакцинація. У вересні схожі проєкти заплановано відкрити у Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі.

Інсталяція «Захищені» у Маріїнському парку (вул. Грушевського) – це стенди з фотографіями щеплених від COVID-19 українців, які вакцинувалися, щоб жити, щоб не стати пацієнтом реанімації, щоб бачитися з онуками, щоб знову подорожувати. Щоб послухати історії цих українців, достатньо просто підняти руку і стенди, обладнані датчиками руху, «заговорять» їхніми голосами. У парку також розміщені ідентичні дзеркальні стенди, за допомогою яких можна зробити селфі та викласти їх у соцмережі разом із власною розповіддю, що саме спонукало вас вакцинуватися.

Інсталяції були відкриті 22 серпня Міністерством охорони здоров’я України, Київською міською державною адміністрацією та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), а розроблені та втілені – агенціями Postmen та Vandog за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У Києві на сьогодні вже здійснено понад 1,23 млн щеплень, першу дозу вакцини отримали більше 740 тисяч киян, ще близько півмільйона – повністю імунізовані.

Вакцинуватися у столиці можна у 22 центрах масової вакцинації: у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, а також – у 21 міні-вакцинальному центрі у кожному районі, які працюють на вихідних. Окрім того, вакцинуватися можна у кабінетах щеплень у медзакладах охорони здоров’я первинної ланки.

Зареєструватися на щеплення онлайн можна через сервіс helsi.me.

Інтерактивні інсталяції про переваги вакцинації від COVID-19

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]