Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві презентували новий спецпроєкт віртуалізації музейного надбання і туристично-культурної спадщини міста (+відео)

22 грудня 2023 року, 18:18

Туристично-культурний хаб разом з командою Київ Цифровий презентував спецпроєкт віртуалізації музейного надбання і туристично-культурної спадщини Києва. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич.

«На туристично-культурному хабі Києва зʼявились музейні скарби, шедеври з колекції Ханенків, цілі цифрові екскурсії. Ми зберігаємо українську культуру в цифрі, щоб кожен міг познайомитись із нею ближче», – написав Петро Оленич.

Презентований спецпроєкт виконує одразу кілька важливих місій: оцифровує культурну спадщину за прикладом успішних світових кейсів із 3D моделінгу, AR та VR цифровізації, підвищує обізнаність про столицю з різних боків та надає можливість познайомитись із Києвом та українською культурою онлайн. 

Повномасштабне вторгнення створило ряд додаткових ризиків для музейних фондів та культурних пам’яток України. Окрім цього, частина експонатів схована на час воєнного стану і недоступна до переглядів.

Серед оцифрованих проєктів представлені Київські музейні скарби, шедеври з колекції Ханенків, традиційне святкове вбрання початку 20 століття, перлини Національного музею «Київська картинна галерея» та кабінет Михайла Грушевського.

Також доступний VR-маршрут локаціями пам'яті Чорнобильської трагедії та Національного заповідника «Києво-Печерської Лаври».

Ознайомитись із повним зібранням оцифрованих артефактів можна за посиланням: https://guide.kyivcity.gov.ua/special-projects

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]