Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві провели консультаційні семінари щодо міських програм співфінансування енергоефективних заходів

14 лютого 2023 року, 13:05

У Києві на базі муніципальної комунікаційної мережі Vcentri hub провели три семінари щодо міських механізмів співфінансування енергоефективних проектів у житлових будинках. Консультації проводили для представників ОСББ та ЖБК. Фахівці розповіли про кращі практики виконання енергоефективних робіт, а також запитувану інформацію про підготовку проекту, зміни умов конкурсу, що відбулися у 2022 році. Про це повідомила начальниця управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Анастасія Пономаренко.

Крім профільного департаменту КМДА, консультаційний супровід забезпечували фахівці Київської мережі енергоефективних компетенцій (КМЕК). Представникам ОСББ та ЖБК презентували також матеріали щодо відшкодування «теплих кредитів» на енергоефективні заходи, на які місто виділило близько 9 млн грн, проведення енергетичного аудиту багатоквартирних будинків, проектування індивідуальних теплових пунктів, проведення модернізації системи опалення в будинку, комплексного обслуговування інженерних мереж тощо.

«У 2022 році через війну та скорочення фінансових можливостей місто, на жаль, було змушене скоротити обсяги виконання програми «70/30%». Як тільки ми мали змогу відновити реалізацію конкурсу, ми це зробили, скоригувавши проекти у відповідність до вартості та наявних матеріалів. Але дуже важливо не втрачати діалог з громадами та відповідати на запитання, що виникають в процесі змін чи оновлень», – пояснила Анастасія Пономаренко.

Вона нагадала, що у Києві працюють дві програми ремонту будинків на умовах співфінансування – для ОСББ та ЖБК діє програма на умовах конкурсу «70/30%», а для всіх без винятку будинків, зокрема й тих, де ОСББ чи ЖБК не створені, працює програма «Капремонти».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]