Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві провели масштабні тренування міських служб на випадок знеструмлення окремих об’єктів критичної інфраструктури (+фото)

11 жовтня 2023 року, 15:48

Сьогодні у столиці провели масштабні тренування міських служб для відпрацювання дій у разі знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури. Відпрацювали алгоритми оперативного реагування відповідальних осіб і підпорядкованих підрозділів під час відключення електроенергії на об’єктах – під час як короткострокового знеструмлення, так і більш тривалих періодів. Загалом до тренувань залучено близько 500 фахівців комунальних і державних служб та підприємств. Про це повідомив керівник штабу з підготовки та проходження опалювального сезону в столиці – заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що такі тренування проходять далеко не вперше, але сьогоднішні реалії воєнного часу спонукають міську владу робити все, щоб усі залучені підрозділи мали чіткі інструкції, перебували в стані готовності та змогли вчасно зреагувати у критичній ситуації.

«Енергетики, тепло-, водо, газопостачальні підприємства, транспортні служби, рятувальники та правоохоронні органи, представники сфери освіти, медицини та соціального захисту, управителі житлових будівель та інші повинні розуміти свою зону відповідальності, мати доступ до резервного зв’язку, щоб отримувати вказівки у разі надзвичайної ситуації. За кожним напрямком ми розглянули окремий сценарій і ризики, з ним пов’язані. Ми усвідомлюємо, що енергетична інфраструктура та об’єкти життєзабезпечення міста в холодний період знову стануть першочерговими цілями ворога. І ми ретельно готуємось, намагаємось передбачити усі ймовірні варіанти», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що попри низку перешкод місто виконало необхідні технічні заходи для стабільного входження в опалювальний сезон.

«Проведено гідравлічні випробування мереж та обладнання, за результатами яких усунуто близько трьох тисяч пошкоджень. Із початку 2023 року замінено майже 60 км трубопроводів, зокрема на тих територіях, що зазнали обстрілів. І паралельно триває відновлення енергетичного обладнання, що було пошкоджене або зруйноване минулої зими», – повідомив заступник голови КМДА.

У Києві провели масштабні тренування міських служб на випадок знеструмлення окремих об’єктів критичної інфраструктури

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]