Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Яскравий творчий вогник: Ганна Старостенко привітала театр української традиції «Дзеркало» з 35-річним ювілеєм

11 жовтня 2023 року, 13:46

Прем’єрою ліричної вистави «Я – Квітка» столичний театр української традиції «Дзеркало» відсвяткував свій 35-річний ювілей. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, яка привітала творчий колектив.

«Рада вітати з ювілеєм заклад, який є прикладом незламності мистецької установи. 35 років театр «Дзеркало» з великою любов’ю до України якісно і професійно виконує свою роботу. Часом – не завдяки, а попри все. На шляху до успіху театр подолав багато труднощів, зокрема завдяки його натхненнику й незмінному керівнику – пану Володимиру Петранюку, який відзначає свій 70-річний ювілей. Це колектив патріотів, яким небайдужа доля України, української мови, українського мистецтва. Це справжня українська родина, яка є яскравим творчим вогником устолиці», – наголосила Ганна Старостенко.

За її словами, історія театру «Дзеркало» розпочалась ще у 1981 році, об’єднавши навколо себе групу ентузіастів, закоханих у театральне мистецтво. Але саме в 1988-му колектив отримав офіційний статус Театру-студії.

Нині його вистави вдало поєднують народні традиції із сучасним баченням драматичного мистецтва. Зокрема, в репертуарі більше десяти вистав класичної і сучасної української драматургії, вистави для дітей та юнацтва, серед яких – за творами М. Гоголя, І. К. Карпенка-Карого, Т. Г. Шевченка, Лесі Українки.

Довідково.

Комунальний театрально-видовищний заклад культури Дніпровського району Києва «Театр української традиції «Дзеркало» заснований 9 листопада 2005 р. Театр є правонаступником Театру-студії «Дзеркало», створеного рішенням виконавчого комітету КМР народних депутатів від 05.09.1988 р.

Основними напрямами діяльності театру є створення та прокат вистав на високому художньому рівні, проведення концертів, літературно-музичних вечорів і творчих зустрічей із майстрами мистецтв, участь у національних та міжнародних конкурсах, конгресах, фестивалях та інших заходах, організаціях культурних і творчих обмінів, пов’язаних із популяризацією театрального мистецтва тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]