Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві проводиться екологічна акція «Первоцвіт»

26 лютого 2019 року, 13:05

У Києві проводиться екологічна акція «Первоцвіт», основним завданням якої є пропаганда відмови від покупки первоцвітів, їх збору, продажу та знищення. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

При районних комунальних підприємствах із утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств сформовані мобільні патрульні групи з охорони та збереження видів ранньоквітучих, ендемічних, реліктових і таких, що занесені до Червоної книги, рослин.

«Закликаємо киян та гостей столиці не купувати первоцвіти. Більшість із них – підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо – занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Купуючи квіти в метро або на зупинках громадського транспорту, кожен ризикує стати співучасником знищення природи, адже одна вирвана квітка виду «підсніжник» – це вкрадене життя у 45 паростків», – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Нагадуємо, що незаконний збір і реалізація рідкісних занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин заборонені Законом України «Про Червону книгу України», та статтями 88-1 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Затверджені у 2012 р. зміни до Закону України «Про Червону книгу України» забороняють реалізовувати не тільки першоцвіти, зібрані в природі, а й вирощені у штучних умовах.

Торгівля першоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 грн до 3655 грн.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]