Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві пройшла святкова хода помічників-волонтерів Святого Миколая (+фото)

19 грудня 2019 року, 18:12

У рамках новорічної акції «Не забудь привітати» у Києві пройшла хода волонтерів-помічників Св. Миколая. Акція має на меті адресно привітати клієнтів мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Києва, які не мають змоги відвідувати традиційні новорічні заходи. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Вже більше 10 років ви відвідуєте дітей у дитячих будинках сімейного типу, патронатні родини і прийомні сім’ї, дітей з інвалідністю і несете їм святковий настрій. І я дуже вам вдячна за те, що ви це робите. Адже кожна дитина заслуговує на свято. Чудово, що в нас є такий рух, що ви несете добро і робите дітей щасливішими», – сказала Марина Хонда у зверненні до учасників ходи.

На початку заходу одягнені у новорічні костюми помічники Святого Миколая –  волонтери мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва та лідери дитячих та молодіжних громадських організацій, студенти отримали від «Національної Організації Скаутів України» Світло Миру з Вифлеєму. Під час ходи кожен охочий зміг отримати часточку Світла Миру з Вифлеєму від волонтерів – помічників Святого Миколая.

Хода є відкриттям традиційної акції Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Не забудь привітати», що триває більш ніж 15 років поспіль та спрямована на привітання дітей з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах (у тому числі, з сімей, які  внутрішньо переміщені зі Сходу України, а також із сімей, де є учасники АТО, багатодітні, малозабезпечені сім’ї тощо).

Під час ходи волонтери Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Києва, лідери молодіжних громадських організацій крокують Києвом, вітають киян, гостей міста зі святами, дарують свої посмішки, гарний настрій.

Окрім цього, у рамках акції «Не забудь привітати» із 19 грудня стартує низка святкових заходів для дітей клієнтів мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці. Зокрема, новорічні вистави та ігротеки для наймолодших клієнтів мережі, квести для підлітків – вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а 29 грудня у кінотеатрі «Київська Русь» відбудеться новорічний захід з ігровою програмою, подарунками та переглядом відеофільму «Пригоди Святого Миколая» для дітей демобілізованих учасників АТО та членів їхніх сімей. 

Організаторами заходу протягом багатьох років є Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ВМГО «Національна Організація Скаутів України» за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА.

Святкова хода помічників-волонтерів Святого Миколая

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]