Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбувся флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації (+фото)

12 вересня 2020 року, 14:12

Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки КМДА ініціювала флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації з нагоди Всесвітнього дня першої медичної допомоги.

Під час заходу заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що Червоний Хрест – це організація, яка завжди приходить на допомогу у складних ситуаціях.

«Коли почалася епідемія COVID у Києві, Червоний хрест був першою організацією, яка відгукнулася допомогти соціально-незахищеним верствам населення, перші, хто допоміг нам масками у той час, коли ми до кінця не розуміли, як потрібно діяти в цій ситуації. Я точно знаю, якщо виникає критична ситуація – Червоний Хрест завжди надасть допомогу. Я дякую вам за те, що ви багато років проводите цей захід, пояснюєте людям, як потрібно надавати першу медичну допомогу, бо це, справді, повинен вміти кожен», – зауважила Марина Хонда.

Також вона вручила Київській міській організації Товариства Червоного Хреста України сертифікат, який підтверджує партнерство організації та Київської міської державної адміністрації.

Під час заходу кожен охочий міг навчитись проводити серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах; ознайомитись із правилами надання першої допомоги постраждалим при дорожньо-транспортних аварійних ситуаціях; взяти участь у роботі ситуаційних локацій згідно зі сценарієм (допомога при відкритих переломах, втраті свідомості тощо); ознайомитись з локаціями аварійних служб міста.

Довідково.

Із 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень.

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. Здебільшого це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда. Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу.

Флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації до Всесвітнього дня першої медичної допомоги

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]