Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочалося навчання та нетворкінг для авторів стартапів

17 грудня 2019 року, 14:19

У Києві стартував курс лекцій та нетворкінгу в рамках Tel-Aviv – Kyiv Smart City Accelerator – найбільшого акселератору проектів у напрямі смарт сіті в Україні. Як повідомили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій, мета програми – допомогти міським стартапам, які створюють нові цікаві продукти та рішення для розвитку інформаційно-комунікаційної структури міста.

Упродовж інтенсивної двомісячної програми представники міської влади, ГО «Київ Смарт Сіті», ізраїльські партнери та галузеві експерти консультуватимуть учасників, яким чином можна вдосконалити бізнесову та технологічну складову їхніх стартапів. У підсумку програми очікується пілотний запуск проектів у Києві. 

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров зазначив, що міська влада уже чотири роки активно працює над реалізацією проектів, покликаних покращити якість життя киян за допомогою технологій та інновацій.

«Київ постійно підтримує стартапи, які роблять життя мешканців розумного міста сучасним та комфортним. Завдяки цьому кияни вже користуються такими сервісами, як EasyWay та «Поліклініка без черг». Наразі ми запустили Tel-Aviv – Kyiv Smart City Accelerator, який допоможе не тільки реалізувати проекти, а й зробити їх комерційно успішними. Ми надамо експертну допомогу та технічні ресурси учасникам. Отримані інструменти та досвід стануть у нагоді не лише у впровадженні поданих проектів, але й мотивуватимуть авторів до створення та реалізації нових інноваційних ідей», – прокоментував Юрій Назаров.

Під час першої лекції учасники програми отримали практичні поради для успішної імплементації проектів на сучасному ринку. А саме: як правильно зібрати успішну команду, як налагодити бізнес-процеси, як масштабувати стартап та яких помилок необхідно уникати під час запуску проекту.

«На думку Ілона Маска, створити хорошу компанію – це все одно що приготувати хороший пиріг. Необхідно змішати правильні інгредієнти у правильних пропорціях. Саме цьому вчитимуться учасники акселератора – як вдосконалити свої рішення в усіх можливих аспектах. Насамперед, це продуктовий менеджмент, фандрейзинг, коректне заповнення документації, а також дизайн, маркетинг і комунікації. Ми надамо всю можливу допомогу, щоб успішно фіналізувати подані продукти та рішення, і у такий спосіб підтримаємо розвиток інноваційного середовища в Україні», – зауважила представник ГО «Київ Смарт Сіті» Ярослава Бойко.

Найкращі стартапи, які успішно закінчать навчання в акселераційній програмі, матимуть шанс реалізувати свою розробку в місті. Партнери з Тель-Авіва нададуть консультації з технічних та адміністративних питань.

«Іноді шлях від ідеї до реалізації проекту буває дуже довгим. Усього організаційний комітет отримав 284 заявки на участь в акселераторі – як від успішних підприємців, так і від початківців. За результатами заочного відбору та співбесід до програми попередньо відібрано 37 аплікантів. Усі відібрані проекти унікальні, мають свої переваги та перспективи для розвитку smart-міста. Я впевнений, що з такою продуктивністю та мотивацією українські стартапи зможуть швидко долучитися до глобального інноваційного середовища», – розповів генеральний директор світової ІТ-компанії з офісами в Ізраїлі, Індії та Україні TeamScale Гал Москович.

Спікери акселераційної програми – група професіоналів, кожен із яких має великий досвід у бізнес-стратегії, IT-розробках або залученні інвестицій. Вони знайомі з ринком України та тісно співпрацюють як із приватним, так і з державним сектором у всьому світі. Підприємець із 16-річним досвідом роботи в галузі технологій та управління провідними інженерними групами в Microsoft та Philips Авішаі Віктор Анкрі сказав: «Для успішного запуску стартапу необхідно зібрати команду однодумців, розробити глобальну стратегію розвитку та дотримуватися її. Не втрачайте мотивацію, навіть коли виникають ускладнення на шляху реалізації ідеї. Будьте наполегливими і пам’ятайте, що саме ваш продукт може змінити історію».

Нагадаємо, що програма «Tel-Aviv – Kyiv Smart City Accelerator» відбувається в рамках Угоди про співробітництво, підписаної між Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та представникам бізнес-сектору Ізраїля на Kyiv Smart City Forum 2019.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]