Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочато збір пропозицій щодо повноважень майбутніх районних у місті Києві рад

22 лютого 2022 року, 13:12

У Київській міській раді сьогодні, 22 лютого, відбулось перше засідання підготовчої групи з питань визначення чисельності та повноважень районних у місті Києві рад.

Головою підготовчої групи було обрано заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка. До складу підготовчої групи увійшли заступники голови Київської міської державної адміністрації, голови та представники всіх депутатських фракцій Київської міської ради, а також фахові експерти та представники громадськості.

Як зазначив Володимир Бондаренко, підготовча група на засіданнях буде опрацьовувати пропозиції, які надійдуть від членів підготовчої групи та громадськості, щоб визначити обсяг повноважень районних у місті Києві рад.

«До 1 березня учасники підготовчої групи та всі охочі кияни можуть надавати свої пропозиції до переліку повноважень майбутніх районних у місті Києві рад. Згодом буде сформовано порівняльну таблицю з урахуванням усіх отриманих пропозицій. На наступному засіданні підготовчої групи їх буде фахово опрацьовано. Ми розглянемо всі пропозиції, які надійдуть від депутатів, службовців, експертів та представників громади щодо утворення ефективних органів місцевого самоврядування в районах. Необхідно спільними зусиллями налагодити ефективну роботу з метою завершення процесу децентралізації у столиці та створення органів місцевого самоврядування в районах. За попереднім таймінгом восени 2022 року мають відбутись демократичні вибори до районних у місті Києві рад із дотриманням основних принципів Європейської хартії місцевого самоврядування», – зазначив Володимир Бондаренко.

Кияни можуть надавати свої пропозиції щодо повноважень майбутніх районних у місті Києві рад до 1 березня 2022 року на електронну адресу: [email protected]

Наступне засідання підготовчої групи з питань визначення чисельності та повноважень районних у місті Києві рад відбудеться 10 березня поточного року.

Нагадаємо, що депутатський корпус на пленарному засіданні Київської міської ради підтримав рішення про створення підготовчої групи з питань визначення чисельності та повноважень районних у місті Києві рад та затвердив її персональний склад.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]