Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочинаються публічні експертні обговорення проєкту Генплану

15 грудня 2021 року, 8:00

23 грудня в Києві розпочнуть публічні експертні обговорення проєкту Генерального плану столиці. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO), заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Місто організовує серію круглих столів та експертних обговорень проєкту Генерального плану – стратегічного документу, який визначить вектор розвитку Києва до 2040 року. До участі запрошені експерти з провідних профільних організацій», – повідомив Петро Оленич.

Експертні обговорення відбуватимуться протягом грудня-лютого за тематичними блоками:

  • Генеральний план (загальні питання);
  • транспорт (зокрема, КСТ і парковки);
  • Київська агломерація;
  • історико-архітектурний опорний план (збереження культурної спадщини);
  • екологія;
  • реновація застарілої житлової забудови;
  • перспективи використання промислових територій.

«Генплан є загальним баченням розвитку міста, що визначає його просторові параметри та потенціал. Але в деталях, з усіма перевагами і недоліками, документ зрозумілий в основному для профільних фахівців. А публічною стає фінальна версія проєкту. Експертні обговорення – необхідний крок для оголошення громадських слухань. Для того, щоб винести на слухання обґрунтований і зрозумілий проєкт, потрібно провести серію професійних дискусій, які ми плануємо завершити в лютому», – написав Петро Оленич.

Задля прозорості, крім запрошених спеціалістів, у всіх охочих буде можливість долучитись в онлайн-форматі. Перший круглий стіл «Стан розробки та стратегічні цілі нового Генерального плану» відбудеться 23 грудня.

Про всі деталі повідомлятиме Інститут Генерального плану м. Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]