Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На в’їзді в Пасаж зі сторони вул. Заньковецької ліквідували незаконний «пункт пропуску» для обраних – Костянтин Усов

14 грудня 2021 року, 18:37

Сьогодні проїжджу частину Пасажу зробили загальнодоступною для киян, звільнивши в’їзд із вулиці Заньковецької. Про це у своєму Telegram-каналі написав заступник голови КМДА Костянтин Усов.

«На в’їзді із Заньковецької найкрутіші «чорні паркувальники» Києва облаштували собі фронт-офіс з ексклюзивним світлофором і болардом, за який пускали «ягуари» й «бентлі» за 200 грн/год. Але Пасаж – це муніципальна вулиця, і належить усім нам. Тож сьогодні комунальні служби демонтували незаконно встановлений світлофор і приватний болард та відкрили автомобільну частину Пасажу для всіх, хто готовий сплачувати за паркування офіційно – через «Київ Цифровий», – розповів Костянтин Усов.

За його словами, у Пасажі встановили відповідні знаки, де можна і де не можна паркуватися, а зі сторони Хрещатика – антипаркувальні стовпчики.

«Відсьогодні в Пасажі паркуватися дозволено лише з однієї сторони, де вже нанесено синю розмітку. Інша сторона має бути вільною. Водії сплачуватимуть за паркування згідно з тарифом І зони – 35 грн/год. Це дешевше, ніж тариф «чорних паркувальників», і справедливіше для киян. Гроші йтимуть у бюджет міста, а не комусь у кишеню», – зазначив заступник голови КМДА.

Костянтин Усов також додав, що загалом Пасаж міг би стати прекрасною пішохідною зоною.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]