Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві рятувальники провели тренування для протидії повені, залучивши 15 одиниць техніки та команду із 60 осіб (+фото)

12 березня 2021 року, 16:18

Сьогодні столичні рятувальники провели масштабні навчання для відпрацювання дій в умовах можливої повені та льодоходу. До навчань були залучені понад 60 осіб та 15 одиниць спецтехніки. Загалом же у столиці для протидії повені та льодоходу можливо залучити близько 800 одиниць техніки, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру в межах Києва при пропуску водопілля через Київське і Канівське водосховища відсутня загроза негативних наслідків для територій житлової забудови, споруд і господарчих об’єктів міста. Однак вихід води можливий на прируслові території (пляжі) у межах міської території, а також на понижені прирічкові ділянки садово-дачної забудови у приміській зоні», – сказав Петро Пантелеєв.

В Укргідрометцентрі пояснюють: снігомірна зйомка показала, що у лютому сніговий покрив Дніпра становив до 40 см. Запаси води в річці, що і є основним чинником водопілля, становлять 123% норми. Гідрометцентр вказує на значне промерзання ґрунту в річковому басейні, що також може стати причиною повені.

«Наше завдання мобілізувати сили та ресурси, щоб не допустити критичних наслідків повені. Тому ми проводимо навчання, до яких залучені 15 підрозділів та підприємств, що належать до єдиної територіальної підсистеми цивільного захисту. Усі вони повинні працювати злагоджено та оперативно», – зазначив Петро Пантелеєв.

Під час тренувань рятувальники зняли з даху підтопленої будівлі людей, врятували з крижаної води чоловіка, який провалився під лід. Силами 129 батальйону територіальної оборони 112 Київської бригади військ територіальної оборони ЗСУ зведена дамба для захисту території від підтоплення. Здійснено підрив крижаного поля для запобігання ймовірності підйому рівня води та скупчення великих шматків криги, що загрожують пошкодити плавзасоби та підпірні конструкції мостів. Виконано відкачування води з підтоплених об’єктів та евакуацію застряглого автобуса з людьми і надання медичної допомоги потерпілим.

Для боротьби з повінню в Києві може бути залучено близько 800 одиниць техніки, зокрема, насосні станції, плавзасоби тощо.

Тренування рятувальників для протидії підтопленням

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]