Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартувала передноворічна кампанія із запобігання самовільних вирубок хвойних дерев

07 грудня 2023 року, 14:03

Столичні комунальники розпочали обробку хвойних дерев у парках, скверах і лісах Києва для захисту від вандалізму у передноворічний період. Окрім того, для недопущення самовільних вирубок у зелених зонах передбачено патрулювання. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».

Обробка рослин здійснюватиметься спеціальними нешкідливими речовинами (репелентами), які є безпечними для рослин, утім у теплому приміщенні виділяють неприємний запах. Оброблені дерева позначатимуть спеціальними табличками. Особливу увагу приділятимуть захисту молодих ялин, сосен, туй, ялівців та кипарисів.

Також у межах кампанії із запобігання самовільних вирубок хвойних дерев у лісах, парках і скверах передбачені спільні рейдові заходи та патрулювання із залученням працівників Державної екологічної інспекції України та посадовців патрульної поліції.

У КО «Київзеленбуд» нагадують: за кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф, розмір якого залежить від величини та місцезнаходження зеленого насадження. У лісах – від 759 до 3 432 гривень; у межах міста та інших населених пунктів – від 1 152 до 1 852 гривень; на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду – від 11 495 до 52 311 гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]