Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триває реконструкція електропідстанції «Куренівська», що забезпечує електроенергією понад 2 тисячі будинків (+фото)

27 жовтня 2021 року, 14:26

У Києві на завершальній стадії реконструкція електропідстанції «Куренівська». Вона забезпечує світлом частину Оболонського та Подільського районів столиці. Роботи на ній є частиною проєкту модернізації електроінфраструктури Києва, що виконує ДТЕК Київські електромережі коштом інвестиційної програми. Про це під час інспекції робіт повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Підстанція забезпечує електроенергією понад 2000 житлових будинків, 26 шкіл, 38 дитячих садків, 8 лікарень, велику кількість підприємств та установ частин Оболонського та Подільського районів Києва. Вона введена в експлуатацію у 1977 році.

«У Києві не припиняє розвиватись енергетична інфраструктура, від якої залежить комфорт у домівках киян та розвиток столиці. Зокрема, проводиться реконструкція електропідстанцій, прокладають електричні лінії. Важливо, що ДТЕК звітує про свої роботи перед місцевою громадою та обговорює з нею плани розвитку. Завдяки цьому ми розуміємо напрями її руху та, зі свого боку, підказуємо, на чому краще зробити акцент, щоб у столиці завжди було світло та тепло», – наголосив Петро Пантелеєв.

Повністю завершити всі роботи на підстанції «Куренівська» в ДТЕК Київські електромережі планують до кінця року. Загальна суми інвестицій у енергооб’єкт складе понад 41 мільйон гривень. Завдяки цьому майже 50 тисяч мешканців Києва отримають надійне та сучасне джерело електропостачання.

«ДТЕК — бізнес, що діє в інтересах України. В цьому році в рамках проекту «Велике оновлення мереж» та за сприяння міської влади ми реконструюємо три великі високовольтні підстанції, 21 енергооб’єкт середнього та низького рівня напруги, 66 кілометрів кабельних та повітряних ліній. Ці заходи покращать якість та надійність електропостачанням сотням тисяч наших клієнтів в усіх районах Києва. Реалізувати ці роботи ми маємо змогу завдяки впровадженню у 2021 році стимулюючих інвестицій RAB-тарифів. Вони дозволили компанії збільшити об’єм інвестицій в розвиток мереж на 16% в порівнянні з 2020 роком», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

Реконструйована електропідстанція «Куренівська»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]