Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві тривають перевірки щодо дотримання вимог формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на роздрібному ринку пального: порушення виявлені вже на 36 АЗС

08 червня 2022 року, 12:18

У Києві тривають перевірки автозаправних станцій щодо дотримання вимог формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на роздрібному ринку пального. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м Києві.

За травень розпочато 107 перевірок автозаправних станцій. Станом на 6 червня завершено 56 перевірок АЗС столиці, на 36 автозаправних станціях виявлено низку порушень.

За результатами 33 перевірок встановлено, що суб’єкти господарювання мають необґрунтовано одержану виручку на загальну суму 707 015 грн. Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», застосовано адміністративно-господарські санкції – вилучення необґрунтовано одержаної виручки та штраф у розмірі 100 відсотків необґрунтовано одержаної виручки. Таким чином, загальна сума складає 1 414 029 грн.

За результатами ще трьох перевірок було встановлено порушення пункту 4 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», а саме створення перешкод посадовим особам, за що передбачено штраф у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Загальна сума штрафів склала 102 тис. грн.

За підсумками 20 перевірок порушень законодавства не встановлено.
Нині триває 27 перевірок, про результати буде повідомлено додатково.

Для здійснення перевірок Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві організувало роботу моніторингових груп, що працюють в 10 районах міста Києва у складі працівників Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, районних у місті Києві державних адміністрацій, КП «Муніципальна охорона» та працівників Національної поліції України.

Довідково.

Перевірки здійснюються на підставі доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 08.05.2022 № 11381/0/1-22 щодо невідкладного проведення перевірок дотримання суб’єктами господарювання на роздрібному ринку пального вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін з урахуванням п. 2 постанови Кабінету міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», на підставі наказу Міністерства економіки України від 02 квітня 2022 року № 679-22 «Про рішення щодо проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом періоду воєнного стану».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]