Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві в галереї «Лавра» відкрився виставковий проєкт «Маріуполь Нескорений» (+фото)

22 серпня 2023 року, 15:07

У Київській міській галереї мистецтв «Лавра» (вул. Лаврська, 7) відкрився виставковий проєкт «Маріуполь Нескорений». У галереї представлені роботи українських та іноземних художників, на тлі яких відбуватимуться різні мистецькі події. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Ми віримо в те, що Маріуполь буде деокуповано, як і Херсон. Маріуполь залишається символом українського спротиву російській навалі. Маріуполь об’єднує віра в перемогу і бажання відродити своє нескорене місто. Але місто – це перш за все його люди, і сьогодні маріупольські митці демонструють світу свою нескореність та незламність»,– наголосила заступниця голови КМДА.

Експозиція триватиме до 21 вересня. У межах проєкту в галереї «Лавра» відбудеться низка мистецьких подій:

  • 29 серпня о 19:00 – концерт камерного оркестру «Ренесанс» Маріупольської філармонії;
  • 31 серпня – поетична імпреза «Тримаємось разом», театр авторської п’єси «Conception»;
  • 5 вересня – поетичний виступ маріупольських авторів «Метаміста»;
  • 9 вересня – вистава «Обличчя кольору війна», театр авторської п’єси «Conception»;
  • 14 вересня – вистава «Життя переселенське», театр авторської п’єси «Conception».

Більше інформації на сторінках у соцмережах: Facebook та Іnstagram.

Довідково. Виставковий проєкт «Маріуполь Нескорений» виник у 2022 році, як прояв підтримки Маріуполя українськими художниками та митцями з усього світу. За рік існування виставка побувала в Латвії, Литві, Польщі та Німеччині.

Подія присвячена святкуванню Дня Незалежності України. Маріуполь був і залишається символом українського спротиву російській навалі. Тисячі маріупольців не припиняють відстоювати свою незалежність, продовжують працювати заради свободи та відродження рідного міста, як частини вільної України. Маріупольців об’єднує віра в Перемогу і бажання відродити своє Нескорене місто.

Організатори виставки: Маріупольська міська рада, Національна спілка художників України, «ЯМаріуполь культура».

Виставковий проєкт «Маріуполь Нескорений» у галереї «Лавра» (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]