Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили стежку для активного відпочинку «Труханів трейл» (+фото)

26 червня 2023 року, 11:06

У неділю, 25 червня, у Києві відбулося відкриття стежки для активного відпочинку «Труханів трейл» і забіг за участю відомих представників бігової спільноти. Маршрут дає змогу відкрити Труханів острів по-новому, отримавши переваги заміського активного відпочинку практично в самому центрі Києва. На цьому під час відкриття трейлу наголосив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Ми знаємо, яким великим є запит киян на відпочинок, зокрема активний, на лоні природи. На жаль, через воєнний стан доступ до наших лісів зараз обмежений. «Труханів трейл» – це гарна альтернатива заміському відпочинку, адже маршрут проходить через чудову природу Труханового острову і дає можливість відчути себе десь далеко за містом. Запрошуємо киян та гостей столиці в це мальовниче місце, щоб відкрити Труханів острів по-новому», – сказав Олександр Возний.

За словами очільниці Департаменту молоді та спорту КМДА Юлії Хан, облаштування маршруту для активного відпочинку на Трухановому острові є чудовою ідеєю, адже створює ще більше можливостей для занять спортом на відкритому повітрі.

«Труханів острів є особливим місцем для кожного, хто займається бігом. Особисто я вже багато років проводжу тут свої тренування. Пам‘ятаю, як 7 років тому під час пробіжок доводилося долати чагарники, які постійно збивали зі шляху і вибивали з темпу. Для представників бігової спільноти це надзвичайно цінно, що з‘являються нові добре облаштовані стежки для активного відпочинку. Тому запрошую всіх охочих на нові маршрути! Діліться своїми враженнями та вносьте свої пропозиції, чим доповнювати наші локації, щоб вони були максимально комфортними для вас», – закликала Юлія Хан.

Позитивними враженнями від трейлу поділився також Іван Третьяков – організаційний директор компанії «Run Ukraine», яка понад 10 років влаштовує найбільші бігові події в Україні. На запрошення «Run Ukraine» відкриття нового маршруту на Трухановому острові відвідали відомі представники бігової спільноти: учасник Олімпіади в Токіо Микола Нижник, фітнес-тренерка та учасниця багатьох марафонів Марі Карачина (Голота), ультрамарафонець, трейлранер Сергій Попов, телеведуча Марічка Падалко та багато інших.

Довідково.

«Труханів трейл» – ініціатива Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. Маршрут розрахований для бігу, скандинавської ходьби та їзди на гірському велосипеді. Маршрут трейлу проходить через озера, дубові та соснові ліси, піщані пляжі. Також він містить кілька ефектних фотозон і зручних місць для відпочинку.

Вирушити на прогулянку трейлом можна з однієї із двох стартових точок – біля Пішохідного або Північного мосту. Протяжність «жовтого» маршруту – 11,4 км, «синього» – 8,7 км. Маршрут передбачає наявність громадських вбиралень, пунктів медичної допомоги і муніципальної охорони на старті та фініші.

Відкриття стежки для активного відпочинку «Труханів трейл» (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]