Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Кримськотатарський прапор – стяг із жовтою тамгою на блакитному тлі, обов’язково стане одним із символів відновлення територіальної цілісності України

26 червня 2023 року, 9:06

Сьогодні, 26 червня, ми відзначаємо важливе національне свято кримських татар – День кримськотатарського прапора. Символу боротьби за права корінного народу Криму, символу незламності та єдності, наступності поколінь кримських татар у боротьбі проти російської окупації. Боротьбі за свободу і право на самовизначення.

Із моменту свого існування кримськотатарський прапор у різні часи піддавався заборонам. Після встановлення комуністичного режиму в Криму національний стяг кримськотатарського народу вимушено перестали використовувати на публічних заходах. У місцях депортації кримських татар зберігання прапора вважалося злочином проти радянської влади.

Тільки з моменту повернення кримських татар до Криму за часів незалежної України прапор почав відроджуватися разом зі своїм народом.

Сьогодні кримські татари знову опинилися під окупацією на власній землі. А тисячі кримських татар знову змушені полишити рідні домівки.

Переслідування і репресії кримськотатарських активістів, які виступають за свободу під кримськотатарським прапором, нищення кримськотатарської культури стали ознакою дій окупаційної російської влади у Криму.

Відстоявши свободу і незалежність України, звільнивши нашу державу, ми обов’язково повернемо Крим. Та спільними зусиллями облаштуємо там гідне життя кримськотатарського народу. А стяг із жовтою тамгою на блакитному тлі стане також одним із символів відновлення територіальної цілісності України.


Мер Києва
Віталій Кличко

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]