Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбувся перший Всеукраїнський молодіжний екологічний форум

04 жовтня 2023 року, 12:13

У столиці відбувся перший Всеукраїнський молодіжний екологічний форум, який протягом двох днів об’єднав більше 500 учасників і понад 20 спікерів. Цей проєкт став своєрідною платформою для обміну досвідом у реалізації кращих національних і зарубіжних екопрактик, втіленні суспільно значущих проєктів для учасників із числа активної молоді, представників громадських об’єднань з усіх областей України.

Організатори форуму – Всеукраїнський молодіжний рух Let`s do it Ukraine спільно з Всеукраїнським молодіжним центром за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, КМДА. Київську міську державну адміністрацію на заході представляло керівництво Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату.

Директор Департаменту Олександр Возний у своїй вітальній промові до учасників форуму зазначив, що приємно вражений кількістю присутніх молодих людей, зацікавлених екологією.

«Дивлячись на вас, переконуюся, що майбутнє України – у надійних руках. Приємно, що молоде покоління не тільки цікавиться темою захисту довкілля, але й бере активну участь в екологічних ініціативах. Зі свого боку хотів би наголосити на відкритості нашого Департаменту до ваших ідей і проєктів. Окрім того, ми завжди раді бачити в наших стінах молодих спеціалістів-екологів для спільної роботи над захистом довкілля Києва», – зазначив Олександр Возний.

Як зауважують організатори заходу, метою проєкту є формування умов, необхідних для підвищення участі молоді в суспільно значущій діяльності, зокрема у формуванні екокультури, сталої взаємодії громади, медіа, бізнесу та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування в соціальному розвитку громад, а також участі молоді у повоєнному відновленні України.

Також під час форуму учасники порушили питання шляхів захисту екології міст від шкідливого впливу життєдіяльності людини. Так, заступник директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Володимир Дундар презентував учасникам міську систему моніторингу якості повітря. Він нагадав, що у столиці діє найбільша в Україні мережа, яка в режимі реального часу слідкує за якістю атмосферного повітря. У своєму виступі Володимир Дундар зазначив, що в Києві переважає низький або дуже низький рівень забрудненості повітря, а основним джерелом викидів шкідливих речовин у повітря в місті залишається автомобільний транспорт.

За словами лідерки Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлії Мархель, сьогодні екологія – як ніколи, на часі, адже наша країна щодня потерпає від екоциду з боку російського агресора.

«Потрібно разом балансувати екосистему, тому що це все впливає на наше життя, здоров’я, їжу, воду, повітря тощо. Саме реалізація таких масштабних екоініціатив в Україні показує всьому світові, що українці готові боротися за свою землю, за своє довкілля, і ми всі прагнемо жити в чистоті та добробуті. Екологічно відповідально до Перемоги!» – акцентувала вона.

Під час форуму організатори також оголосили фінальні результати Всесвітнього дня прибирання 2023 в Україні. Мова йшла про кількість учасників, локацій, зібраних та відсортованих відходів, видалених гігабайтів під час цифрового прибирання; рейтинг областей і переможців конкурсу серед закладів освіти тощо. Детальніше з підсумками Всесвітнього дня прибирання можна ознайомитися за посиланням: https://e.surl.li/cshgvi.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]