Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили курси краси для жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах

10 лютого 2021 року, 17:32

На базі Київського коледжу легкої промисловості створено курси для жінок, які дають можливість опанувати професію перукаря. Курси спрямовані, перш за все, на жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах, постраждали від насильства або мають інвалідність. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

«Ці курси – це спільний проєкт міста, Фонду народонаселення та фундації L’Oréal, яка веде подібні проекти вже в багатьох країнах світу. Спочатку ми виходили з того, щоб створити ці курси саме для жінок, які постраждали від насильства, але глибший аналіз показав, що їх потребують і інші. Наприклад, ті, які опинилися в складних життєвих обставинах і не мають умов для перекваліфікування. Також жінки з вадами слуху можуть тут отримати нову спеціальність та змогу самостійно заробляти гроші і ні від кого не залежати», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що Коледж легкої промисловості як база для реалізації проєкту обраний не випадково, адже він чи не єдиний заклад у місті, який має відповідне спрямування та інклюзивний центр для слабочуючих людей і вже кілька років поспіль успішно розвиває цей напрям.

Курси реалізовані у рамках проєкту «Краса для всіх». Програма націлена допомогти жінкам, які постраждали від домашнього насильства або перебувають у складних життєвих обставинах, здобути безкоштовну освіту у сфері краси. Реалізація здійснюється L’Oréal Group за підтримки Фонду народонаселення ООН та сприяння КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]