Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили меморіальну дошку-барельєф на честь видатного українського актора Богдана Ступки (+фото)

27 серпня 2021 року, 13:40

У Києві відкрили меморіальну дошку-барельєф на честь видатного українського актора Богдана Ступки. Дошка встановлена на будинку, де він проживав на вул. Заньковецької, 3/1. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Цьогоріч ми відзначаємо 80-річчя від дня народження видатного українського мистецького діяча Богдана Ступки. Його внесок в українське театральне та кіномистецтво є беззаперечним і вже став нашою культурною спадщиною. Богдана Ступку знають в усьому світі за понад 100 ролей у кіно. Навіть його дебютний фільм «Білий птах з чорною ознакою» входить до сотні найкращих фільмів в історії українського кіно. Встановлення цього барельєфу – чи не найменше, що можна зробити для вшанування пам’яті митця. І коли «Благодійний Фонд Богдана Ступки» звернувся до міської влади з проханням розглянути можливість встановлення цього барельєфу, то після проходження усіх необхідних процедур відповідна комісія без вагань підтримала це рішення. Місто має за честь, що така видатна персона мешкала в Києві, і ми завжди будемо пам’ятати внесок Богдана Ступки в нашу культуру», – зазначила Марина Хонда.

Довідково.

Богдан Сильвестрович Ступка – український актор театру та кіно. Лауреат Шевченківської премії, Народний артист УРСР, Герой України.

У період із 1999 до 2001 року був міністром культури і мистецтв України.

Із 2001 року очолював Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Був президентом Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та Бердянського міжнародного кінофестивалю «Бригантина».

У доробку актора багато ролей історичних постатей: Іван Брюховецький («Чорна рада»), Іван Мазепа («Молитва за гетьмана Мазепу»), Богдан Хмельницький («Вогнем і мечем»), Остап Вишня («Із житія Остапа Вишні») та інші.

Помер Богдан Ступка 22 липня 2012 року від серцевого нападу на тлі раку кісток. Похований на Байковому кладовищі у Києві.

Відкриття меморіальної дошки-барельєфа на честь видатного українського актора Богдана Ступки

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]