Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили меморіальну дошку Василю Стусу та Івану Світличному

23 грудня 2020 року, 17:23

На фасаді Національної академії наук України на вулиці Грушевського, 4 відкрили меморіальну дошку Василю Стусу та Івану Світличному. Встановлення дошки відбулося за кошти Київської міської державної адміністрації та за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка. Окрім керівництва міста, у відкритті взяли участь син Василя Стуса Дмитро Стус, родина та громадськість.

«Маю за честь сьогодні відкрити меморіальну дошку цим великим людям. Василь Стус та Іван Світличний – видатні постаті, Українці з великої літери. Вони багато пережили за свою громадянську позицію», – прокоментував директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Іван Світличний і Василь Стус поховані на Байковому кладовищі. Їхні могили розташовані неподалік. Поховали Івана Світличного у вишиванці, подарованій Василем Стусом.

Участь у відкритті взяли керівництво Печерської РДА, директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка Микола Жулинський, директор Інституту історії НАН України, академік Валерій Смолий, політв’язень, голова Київського товариства політв’язнів і репресованих Олесь Шевченко, політв’язень, який перебував в одному з Василем Стусом концтаборі, останній, хто бачив його живим, Василь Овсієнко, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]