Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відправили на безпечну переробку майже 4,5 млн штук батарейок

09 квітня 2020 року, 14:30

Сьогодні, 9 квітня, комунальне підприємство «Київкомунсервіс» відвантажило для відправлення понад 70 тонн батарейок, що будуть відправлені на переробку на завод GreenWEEE (Румунія). Це вперше у Києві муніципальне підприємство запровадило практику збору небезпечних відходів у спеціальні контейнери та направляє їх на переробку. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що 3 лютого 2020 року «Київкомунсервіс» підписало угоду з переможцем проведеного тендеру – товариством «Екологічні інвестиції» на подальшу утилізацію 70 тонн батарейок.

«Ми активно висвітлюємо процес відправлення на переробку акумуляторів, щоб кияни, які їх сумлінно збирають, несуть у спеціальні помаранчеві контейнери, бачили – їхні зусилля не марні. У процесі збору батарейки зберігались на виробничій базі «Київкомунсервісу». Наразі всі батарейки ще раз переважили, упакували в спеціальні бокси та завантажили для транспортування за кордон. Загалом ми зібрали майже 4,5 мільйони штук батарейок. Екологи стверджують, що одна батарейка здатна забруднити до 20 кубометрів ґрунту та до 400 літрів води, тому безпечна утилізація акумуляторів – це екологічний must have», – сказав Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у березні цього року з ініціативи організації «Батарейки, здавайтесь!» теж уже відправили на утилізацію 20 тонн батарейок, що були зібрані, зокрема, у торгових мережах тощо.

«Киян закликаю активніше користуватись помаранчевими контейнерами для небезпечних відходів, де можна залишити батарейки, люмінесцентні лампи та термометри. Також ми просимо оперативно повідомляти на нашу сторінку в Facebook або за телефонами на сайті: http://kks.kiev.ua/, якщо раптом ви зафіксували пошкоджені контейнери чи контейнери із невідповідним вмістом. Раджу читати інформацію на контейнерах і не кидати сторонніх предметів», – зазначив директор КП «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич.

З інтерактивною картою контейнерів для відходів можна ознайомитись тут.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]