Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відсвяткували День італійського дизайну 2021 (+фото)

22 липня 2021 року, 10:00

У Києві відбулося святкування Дня італійського дизайну. Цьогорічний захід присвячений питанню сталого розвитку продукції «Made in Italy», зокрема створенню ідей, які допоможуть покращити життя та захистити планету. Участь у заході взяли заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко, директорка Департаменту культури Яна Барінова та інші повноважні особи.

Під час заходу провідні італійські архітектори та дизайнери представили власні ідеї дизайну інтер’єру, цікаві архітектурні рішення, презентували вже реалізовані проекти не лише в Італії, а й у Києві.

«Ми з радістю підтримуємо популяризацію італійської культури в столиці. На мій погляд, між українським і італійським народами багато схожих рис. Саме тому нам до душі архітектурні ідеї, дизайнерські рішення в інтер’єрі, одязі і загалом стиль життя, який сповідують люди в Італії. Цього року Київ подарував місту Флоренція бронзову скульптуру поета Тараса Шевченка. Я переконаний, що це не просто формальний обмін зразками мистецтва, а підтвердження того, що ми близькі і цікаві одна одній нації. Подібні заходи об’єднують, дають можливість обмінюватися ідеями, і ми дійсно раді поділяти наші спільні погляди», – прокоментував Олександр Харченко.

У рамках заходу відбулася презентація скульптури італійського архітектора Паоло Коія. Скульптура виконана зі сталі у формі ДНК, що символізує вируючу, творчу італійську душу. За участю Посольства Італійської Республіки в України скульптуру урочисто подарували Києву.

«Сьогодні, коли світ переживає нелегкі часи, мости дружби все одно єднають людей і спонукають помічати й цінувати красу світу, талант справжніх майстрів. Департамент культури всебічно підтримує міжнародні  партнерства і готовий надалі продовжувати наш мистецький, інтелектуальний та культурний діалог!» – зазначила директорка Департаменту культури Яна Барінова.

Довідково.

День італійського дизайну – щорічний тематичний захід, започаткований у 2017 році Міністерством закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії у співпраці та за підтримки Міністерства культури Італії. Щороку у заході беруть участь видатні особи, які працюють у сфері італійського дизайну та творчості.

День італійського дизайну 2021

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]