Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві вшанували Героїв Небесної Сотні (+фото)

20 лютого 2023 року, 16:44

Сьогодні відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного хреста, присвячена Дню Героїв Небесної Сотні. Участь у ній взяли директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий і директор Комунальної бюджетної установи «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції» Георгій Кунах.

«Сьогодні ми всі вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Людей, для яких слова нашого гімну «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» були не просто словами, а життєвим кредо. Людей, чия самопожертва назавжди залишиться у народній пам’яті подвигом в ім’я свободи українського народу, нагадуванням про найвищу ціну, сплачену за ті цінності українців, які і нині боронять наші воїни», – сказав Руслан Світлий.

Церемонія покладання квітів відбулася на Алеї Героїв Небесної Сотні неподалік Екуменічного храму Архістратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ. Участь у ній взяли також рідні та близькі Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, представники громадських організацій.

Довідково.

Із 18 до 20 лютого 2014 року під час протестів на Майдані загинуло 78 людей, після 20 лютого від поранень померло ще більше 20 протестувальників. Звання Героя України посмертно надано 105 Героям Небесної Сотні, орденами Героїв Небесної Сотні посмертно нагороджені троє іноземців, які брали участь у протестах.

До Дня Героїв Небесної Сотні членам сімей загиблих Героїв, а також учасникам Революції Гідності, які отримали поранення, виплачено одноразову матеріальну допомогу за міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам». Всього її отримали 419 осіб.

Вшанування Героїв Небесної Сотні (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]