Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з початку року бізнес подав стільки ж заяв на оформлення вивісок, як за весь 2022 рік

18 липня 2023 року, 10:38

У Києві з початку 2023 року підприємці подали 1 566 заяв на оформлення вивісок. Для порівняння: у 2022 – приблизно таку ж кількість заяв залишили за рік. Про це повідомляє Управління з питань реклами КМДА.

В Управлінні відзначили позитивну динаміку: якщо в січні власники бізнесу подали 138 заяв, то в червні кількість становила вже 328. Ці показники перевищують дані за червень 2021 року – до початку повномасштабного вторгнення.

Окрім того, із початку 2023 року власники бізнесу вже подали 1 512 заяв щодо отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Із них – більше 1000 отримали позитивне рішення, за якими було встановлено пріоритет на розміщення конструкції.

Хоча зараз кількість звернень щодо отримання дозволу на рекламні засоби є нижчою проти років до повномасштабного вторгнення, щомісяця вона зростає. Це пов’язано з тим, що під час дії воєнного стану Управління з питань реклами не мало повноважень видавати дозвільні документи. Заявники могли отримати лише пріоритет на розміщення рекламної конструкції.

«Із початку року бізнес подав більше 3 000 заяв на оформлення вивісок і рекламних конструкцій. Якщо говорити про вивіски, то кількість поданих звернень вже в червні 2023 року перевищила місячні показники до початку повномасштабного вторгнення. Це свідчить про поступове відновлення підприємницької діяльності в місті. До того ж, Управління з кожним роком поліпшує засоби інформування, що також сприяє збільшенню кількості звернень на розміщення вивісок і рекламних засобів. Так, підприємці вже можуть скористатися онлайн-підтримкою в Telegram, а також зручним чат-ботом, де знайдуть відповіді на всі запитання щодо оформлення конструкцій. Окрім того, завдяки рішенню Київради із серпня в повному обсязі відновиться надання адміністративних послуг із видачі, продовження та анулювання дозволу на розміщення зовнішньої реклами», – розповіла начальниця Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]