Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних осіб, поранені – 398. Пошкоджені 167 житлових будинків різних типів

06 квітня 2022 року, 13:55

У Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних осіб, поранені – 398. Пошкоджені 167 житлових будинків різних типів. Про це в інтерв'ю виданню «Сьогодні» розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він розповів, що місто наразі веде перелік об’єктів, які постраждали через повітряні атаки. Так, від ворожих ударів окупанта із 24 лютого у столиці пошкоджені 167 житлових будинків різних типів, 44 школи, 26 дитячих садків та 1 дитячий будинок. Також пошкоджень зазнали 11 адміністративних будівель. Масштаби пошкоджень різні.

«Загалом постраждали 167 житлових будинків різних типів. Це будинки від двох до чотирнадцяти поверхів. Ступінь пошкодження та руйнувань житлових будинків різна. Ми їх беремо на облік, щоб надалі відремонтувати, привести до належного стану. Щодо будинків, які постраждали найбільше, буде проведено експертизу. Якщо їх неможливо експлуатувати, то за такими будинками прийматиметься окреме рішення. На жаль, такі будинки теж є», - розповів Микола Поворозник.

Він також додав, що від дій російського агресора постраждали: 2 спортивні об’єкти, 5 об’єктів соціальної сфери, 17 – охорони здоров’я, 10 – культурної сфери, 48 об’єктів транспортної інфраструктури.

Міська влада закликає киян не втрачати пильності та за перших сигналів повітряної тривоги слідувати в укриття. нагадує: сьогодні в Києві стало безпечніше, але все ще залишається загроза повітряних атак. Тих, хто виїхав зі столиці, місто просить поки що утримуватися від повернення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]