Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві затвердили План заходів з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

28 квітня 2021 року, 16:09

Новий План заходів з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на 2021-2023 роки затвердив Київський міський голова. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, це – вже другий План заходів для столиці. Перший було прийнято на 2016-2020 роки.

«Україна стала першою державою, яка прийняла Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» під час збройного конфлікту. Виконання першого Плану та нові виклики спонукали міську владу столиці до створення Київського міського центру надання допомоги учасникам АТО. Тут надають психологічну підтримку учасникам та учасницям бойових дій, допомагають їхнім дітям та сім’ям, займаються питаннями реабілітації, відновленням та фінансуванням складних операцій. Новий План включає 5 стратегічних цілей, 13 оперативних цілей, 18 завдань та 70 заходів. Над Планом працювала робоча група за участю фахівців структурних підрозділів КМДА, міжнародних організацій, учасників АТО/ООС», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що у Плані враховані рекомендації експертів структури ООН Жінки, Інформаційно-консультативного жіночого центру, Центру розвитку демократії та громадських організацій. До його виконання залучені майже всі структурні підрозділи КМДА, комунальні підприємства, бюджетні установи, районні в місті Києві державні адміністрації, правоохоронні органи.

На відміну від інших міст України, у Києві розробили План на три роки. За словами Марини Хонди, міська влада має оперативно реагувати на мінливу ситуацію у сфері безпеки, забезпечити моніторинг виконання Плану, узгоджувати його з іншими політиками держави, а столиця має бути прикладом для інших міст у сфері розвитку соціальних послуг, протидії насильству, зміцнювати жіноче лідерство та просувати участь жінок у політичних процесах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]