Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві збільшать кількість наземних пішохідних переходів

09 вересня 2022 року, 11:35

Із метою забезпечення фізичної безбар’єрності транспортної інфраструктури в Києві буде збільшено кількість наземних пішохідних переходів. Таке рішення на пленарному засіданні Київської міської ради підтримали 83 депутати.

За словами депутатки Київської міської ради Ксенії Семенової, у час війни питання створення без бар’єрного середовища в місті стає ще більш актуальним, оскільки у столиці збільшилась кількість військових та цивільних, які отримали інвалідність або травми кінцівок внаслідок поранень.

«Міське середовище має бути доступним для всіх маломобільних груп населення, до яких, зокрема, належать інваліди війни, жертви російського терору, число яких, на жаль, тільки зростатиме. Підземні пішохідні переходи є справді бар’єром для пересування людей з дитячими візками, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних категорій населення. Проєкт рішення розроблено з метою забезпечення фізичної безбар’єрності транспортної інфраструктури. Збільшення кількості наземних пішохідних переходів буде реалізовано шляхом модернізації перехресть, будівництва, капітального ремонту та реконструкції світлофорних об’єктів. У пріоритеті буде облаштування наземних переходів через кожні 500 метрів у секторах житлової та громадської забудови. Спільними зусиллями створюємо простір необмежених можливостей для киян та гостей міста, у якому не має місця дискримінації та враховують інтереси кожного», – розповіла Ксенія Семенова.

Депутатка додала, що незабаром Департамент транспортної інфраструктури КМДА спільно з киянами затвердить перелік місць, де потрібно дублювання підземних – наземними пішохідними переходами. Згодом на основі цього рішення Департамент фінансів КМДА має передбачати в міському бюджеті 2023 року фінансування на облаштування наземних переходів та світлофорів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]