Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві збудують кладовище для тварин, щоб припинити стихійні поховання домашніх улюбленців – Департамент міського благоустрою

21 січня 2019 року, 14:10

Будівництво кладовища для тварин на території Києва є надзвичайно актуальним на сьогодні питанням. Дуже важливо забезпечити можливість цивілізованого поховання домашніх улюбленців киян. Саме тому міська влада прийняла рішення про будівництво міського кладовища для тварин у складі колумбарію з надмогильником для захоронення тварин та крематорію на вул. Пухівська у Деснянському районі. Про це заявив виконувач обов’язків директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

«До нас надходить надзвичайно багато скарг і звернень щодо стихійних поховань тварин на зелених зонах Києва, парках і скверах. Тож київська влада прийняла рішення щодо створення кладовища, і на поточний рік вже виділено 2 мільйони гривень для початку цієї роботи. На вулиці Пухівській є незавершені будівлі, що довгий час стояли без використання. Триває інвентаризація та спеціальний фаховий аналіз щодо придатності та подальшого використання будівель. Одночасно йде процес передачі земельної ділянки від попереднього власника комунальному підприємству «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», яке, своєю чергою, продовжить будівельні роботи цвинтаря для тварин», – зауважив Тарас Панчій.

За його словами, необхідність будівництва кладовища для тварин назріла багато років тому.

«Однак лише нині ця робота ведеться активно і буде реалізована. За бажанням власників, їхнього улюбленця можна буде перепоховати – зі стихійного кладовища на спеціально для цього облаштоване», – сказав Тарас Панчій.

Також Тарас Панчій поінформував, що на вул. Автопарковій у Дарницькому районі столиці з’явиться новий Центр захисту тварин, що передбачатиме весь спектр надання ветеринарних послуг, у тому числі, клініку, притулок і готель для тварин.

Вже проведено закупівлю на коригування проектної документації та розпочаті відкрити торги з виконання підготовчих робіт об’єкту «Будівництво центру захисту тварин по вул. Автопарковій у Дарницькому районі». На проект було виділено 25 мільйонів гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]