Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві зібрали та передали на утилізацію близько 100 кг медичних відходів

21 квітня 2023 року, 11:58

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» зібрало та відправило на утилізацію близько 100 кг використаних та прострочених медичних препаратів. Їх збирали у спеціальні контейнери, а утилізовані вони, як того вимагає технологія, у спеціальній установці з температурним режимом до 1100 градусів за Цельсієм.  Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, місто не припиняє системно впроваджувати механізм збору окремих видів сміття та їх належної утилізації.

«Кілька тижнів тому за допомогою волонтерської організації у столиці зібрали, повторно заправили та передали на фронт понад 300 одиниць туристичних газових балонів. І ми продовжуємо їх збирати у спеціальні помаранчеві контейнери. Продовжуємо збирати небезпечні відходи – лампи, термометри та батарейки. Окремо впроваджуємо проект утилізації медичних препаратів, оскільки їх безпечна утилізація потребує спеціальної технології з відповідним температурним режимом. Тому зібраний обсяг переданий на переробку підприємству, що має відповідну ліцензію та технічний ресурс», – пояснив заступник голови КМДА. 

Як зазначають у КП «Київкомунсервіс», медичні відходи транспортовані на утилізацію до ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС».

Нагадаємо, що здати використані та прострочені медичні препарати у столиці можна в контейнери, що розміщені за наступними адресами:

  • б-р Лесі Українки, 28;
  • вул. Федорова, 2а;
  • вул. Мечникова, 8;
  • вул. Басейна, 7;
  • вул. Івана Франка, 30.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]