Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інвестиційна комісія продовжила строки виконання інвесторами своїх зобов’язань за договорами через широкомасштабне російське вторгнення

21 квітня 2023 року, 12:03

До 31 грудня 2023 року подовжено строки виконання зобов’язань за інвестиційними договорами, які не могли бути виконані інвесторами у визначені терміни у зв’язку із агресією російської федерації проти України. Таке рішення ухвалила сьогодні під час засідання постійно діюча конкурсна комісія по залученню інвесторів, повідомив Департамент економіки та інвестицій.

Йдеться про 26 інвестиційних договорів на реалізацію проєктів у сфері транспортної інфраструктури, благоустрою, охорони здоров’я, облаштування зон відпочинку, спорту та рекреації.

За укладеними інвестиційними договорами інвестори мали забезпечити розробку проєктної документації, будівництво, облаштування/створення об’єкта інвестування. Проте через широкомасштабне російське вторгнення та запроваджений військовий стан в Україні чимало інвесторів зупинили або призупинили свою діяльність, як і інші підприємства, залучені до робіт для виконання інвестиційних договорів. Це призвело до порушення деяких їхніх термінів.

Як зазначив Департамент, інвестори, у яких закінчились ті чи інші терміни інвестиційних договорів, відповідними листами підтвердили готовність до виконання своїх зобов’язань після закінчення воєнного стану.

За рішенням постійно діючої комісії по залученню інвесторів Департаменту економіки та інвестицій КМДА доручено розробити та направити відповідні проєкти додаткових угод до інвестиційних договорів для опрацювання і підписання сторонами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]