Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’являться вулиці Авіаконструктора Петра Балабуєва і Лідії Пономаренко

10 червня 2021 року, 15:05

Під час сьогоднішнього засідання Київської міської ради депутати проголосували за найменування двох нових вулиць. Так, у Деснянському районі вулицю названо на честь Лідії Пономаренко – української геодезистки, києвознавиці та дослідниці топонімії Києва. А у Святошинському районі з’явиться вулиця Авіаконструктора Петра Балабуєва – українського авіаконструктора, Героя України.

Також депутати підтримали рішення про присвоєння імені В’ячеслава Веремія безіменному скверу в Деснянському районі: на території між будинками на проспекті Володимира Маяковського, 15-Б та вулиці Оноре де Бальзака, 14. Як повідомляє Департамент суспільних комунікацій, В’ячеслав Веремій – український журналіст, Герой Небесної сотні, посмертно удостоєний звання Герой України.

Також рішенням Київради скверу на Повітрофлотському проспекті, 11-13 у Солом’янському районі присвоєно ім’я Максима Шаповала – Героя України (посмертно), розвідника, генерал-майора Збройних сил України (посмертно), який загинув внаслідок терористичного акту. А сквер на Володимирському проїзді (між вулицями Михайлівською та Малою Житомирською) у Шевченківському районі носитиме ім’я Миколи Макаренка – українського археолога та мистецтвознавця, жертви сталінського режиму.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]