Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА презентували збірку спогадів і роздумів жінок про життя у столиці в умовах війни «Київ. Жінки. Війна» (+фото)

26 січня 2024 року, 11:32

У КМДА презентували збірку спогадів і роздумів жінок про життя у столиці в умовах війни «Київ. Жінки. Війна». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Ця книга – це не просто збірка спогадів та емоційних рефлексій. Це – сміливі голоси двадцяти жінок, які розповіли про свої страхи, біль, радість і надію. Вони мужньо обороняли нашу столицю, піклувалися про своїх дітей та сім’ї, допомагали собі та людям навколо. Ця книжка важлива й актуальна не тільки для столиці, вона є зліпком часу, свідченням очевидців про те, що і як столиця України переживає під час війни. Тут і про київське метро, і про підвали, про плетіння сіток і народження дітей під постійними ворожими обстрілами. Дякую всім авторкам та команді, які працювали над цією важливою книгою! Ці історії обов’язково повинні бути почуті світом», – зазначила Марина Хонда.

До книги «Київ. Жінки. Війна» увійшли оповідання авторок, серед яких є як відомі письменниці, так і ті, для кого це перша проба пера. Серед авторок: Юлія Єрмоленко, Марія Бурмака, Ірина Солошенко, Олександра Єфименко, Ірен Роздобудько, Тетяна Лисун, Алла Геращенко, Наталія Бондар, Світлана Махно, Леся Литвинова, Марина Раєцька, Катя Ейхман, Анжеліка Рудницька, Оксана Наумова, Олена Муштенко, Міла Іванцова, Анна Виноградова, Ольга Карі, Олена Богатиренко, Галина Кучменко.

Експерти Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій відібрали рукопис та допомогли у виданні книги за кошти міського бюджету. Надруковані книги надійдуть до столичних бібліотек.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]