Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА з міжнародними партнерами обговорили захист культурних цінностей муніципальних музеїв столиці (+фото)

06 жовтня 2023 року, 15:54

У КМДА під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької республіки в Україні Гаелєм Весьєром та виконавчим директором Міжнародного альянсу із захисту культурної спадщини в зонах конфліктів (ALIPH) Валері Фреланом обговорили результати реалізації спільного проєкту із захисту культурних цінностей 12 муніципальних музеїв Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Сьогодні Україна захищає не лише свої території. Ми захищаємо свій дім, історію та традиції українського народу. Тому питання збереження національного культурного надбання для нас набуває особливого значення – воно не менш важливе, ніж питання національної безпеки», – зазначила Ганна Старостенко.

Завдяки фінансовій підтримці фонду ALIPH у межах спільного проєкту на суму 215 тисяч євро придбали спеціальне захисне обладнання – осушувачі, зволожувачі, вогнетривкі сейфи та шафи. Також частково установили системи автоматичного пожежогасіння.

Окрім того, під час зустрічі порушили питання щодо перспектив подальшої співпраці, зокрема в захисті національного культурного надбання та культурної спадщини Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]