Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

200 кг випічки, 150 комплектів форми, 20 буржуйок, маскувальні сітки тощо: допомога військовим від закладів професійної освіти Києва у вересні

06 жовтня 2023 року, 14:32

200 кг випічки, буржуйки, маскувальні сітки, форма – це не повний перелік допомоги, яку заклади професійної освіти столиці передали військовим лише у вересні цього року. Про це зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

«В умовах повномасштабної війни кількість тих, хто потребує допомоги, зростає щодня. Із перших днів повномасштабного вторгнення спільнота професійно-технічної освіти об’єднала зусилля навколо потреб військових і цивільних. Навчаючись та практикуючись, учні разом із майстрами та педагогами готують обіди і продуктові набори, шиють різну воєнну атрибутику та одяг, плетуть захисні сітки, допомагають із ремонтом техніки, відвідують воїнів у госпіталях, передають медикаменти й засоби гігієни на фронт», – сказав Валентин Мондриївський.

Він додав, що практикуючи власні навички, відточуючи майстерність у вибраній професії, наша молодь робить свій внесок у Перемогу України. Тільки за минулий місяць заклади професійної освіти передали нашим захисникам 200 кг випічки, пошили 150 комплектів форми, змайстрували 20 буржуйок та виготовили інші потрібні речі нашим захисникам.

«Впевнений, що за робітничою молоддю закладів професійної освіти – майбутнє відновлення та розбудови нашої країни. Цього року на підготовку закладів професійної освіти до нового навчального року та опалювального сезону містом виділено майже 55 млн грн, із яких 34,5 млн – на безпеку освітнього процесу», –повідомив Валентин Мондриївський.

Нагадаємо, що у столиці працює 21 заклад професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких функціонує 17 навчально-практичних центрів для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців різних галузей. У змішаному форматі навчаються 11 тисяч майбутніх кваліфікованих робітників, які опановують базові предмети, загальнопрофесійну, теоретичну та професійно-практичну підготовку за 95 професіями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]