Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У липні у дворах Києва стартують пілотні проекти з роздільного збору сміття

11 червня 2019 року, 16:31

У липні міська влада Києва має намір запустити пілотні проекти з метою роздільного збору твердих побутових відходів. У місті планується встановити до трьох тисяч контейнерів для окремих фракцій – пластику, скла. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми зустрілися із перевізниками сміття, що працюють у столиці, і запропонували їм розробити й впровадити пілотний проект роздільного збору на територіях, де вони працюють. Дуже важливо, що це будуть різні моделі, запропоновані підприємствами і вже у процесі пілотування ми визначимо найбільш ефективну», – сказав Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зазначив, що розвиток системи роздільного збору є частиною загальної стратегії Києва щодо впровадження європейських методик поводження з відходами.

Він зауважив, що морфологічний аналіз столичного сміття свідчить, що кількість вторинної сировини складає близько 5-7% від загальної кількості.

«Саме тому дуже важливо на першому етапі розвивати побутове сортування, спрямовувати вторсировину на переробку. А також створити сміттєпереробний комплекс із обладнанням для ефективної переробки органічної та інших фракцій», – сказав Петро Пантелеєв.

За його словами, місто вже обрало кілька локацій, що можуть бути придатними для будівництва такого комплексу.

«Хочу одразу зазначити, щоб не було спекуляцій та пліток – від будівництва сміттєспалювального заводу поблизу ТЕЦ-6 місто відмовилось», – сказав представник КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]