Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У медичних закладах столиці тривають роботи з термосанації – Микола Поворозник (+ фото)

04 жовтня 2019 року, 12:08

У 14 столичних закладах охорони здоров’я тривають роботи з термосанації будівель. Із міського бюджету за останні два роки на ці заходи виділено понад 406 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час інспекції робіт з термосанації будівлі Київської міської клінічної лікарні № 3.

«Загалом наразі роботи тривають у п’яти пологодопоміжних закладах, у трьох дитячих лікарнях та у Дитячому спеціалізованому санаторії «Орлятко», у трьох лікарнях для дорослих, Київському міському центру радіаційного захисту населення м. Києва від наслідків Чорнобильської катастрофи та у Київській міській наркологічній клінічній лікарні «Соціотерапія», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що термосанація – це цілий комплекс енергоефективних заходів: заміна вікон та покрівлі, утеплення фасаду та цокольного поверху. Також у рамках термосанації передбачається модернізація системи опалення.

«Частина медичних закладів модернізує систему до початку опалювального сезону, хто ж не встигне – зробить це в наступному році. Зовнішні роботи мають завершитися до погіршення погодних умов. Усі ці заходи дозволяють зекономити більше 30% коштів, які витрачаються на опалення будівель. Але мова йде насамперед про комфорт пацієнтів – у теплі безперечно значно приємніше одужувати, та й лікувати також», – зазначив Микола Поворозник.

Він окремо додав, що у Київській міській лікарні № 3 також тривають роботи з капітального ремонту приймального відділення.

«Уже до кінця року у відділенні завершать будівельні роботи і вже наступного року для мешканців лівого берега запрацює сучасне приймальне відділення. Я нагадаю, що окрім цієї лікарні, медичну допомогу на цьому березі Дніпра можна отримати лише в Лікарні швидкої допомоги та столичній лікарні № 1. Тож відремонтоване відділення із сучасним обладнанням дозволить частково розвантажити ці лікарні», – підсумував Микола Поворозник.

Інспекція робіт з термосанації будівлі Київської міської клінічної лікарні № 3

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]