Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У ніч із 29 на 30 червня відбудеться Кінофестиваль українського короткометражного кіно «Відкрита ніч «Дубль 22»

21 червня 2019 року, 15:15

У 2019 році Кінофестиваль «Відкрита ніч «Дубль 22» відбудеться у ніч із 29 на 30 червня на столичному Арт-причалі, а унісонні покази відбудуться у більш ніж 100 майданчиках в Україні та за кордоном.

За тиждень до основного заходу розпочнуться дофестивальні покази –  найбільш пам’ятні і резонансні роботи минулих років. Цього року в таких показах продемонструють панораму переможців найновішої історії фестивалю. Дофестивальні ретро-програми відбудуться 27 червня в Кіноклубі Київського телецентру «Олівець».

Додатково спільно з «Суспільне:UA» відбудеться серія телевізійних спецвипусків, присвячених фестивалю. Показ кращих жанрових фільмів, які найкраще характеризують понад двадцятилітні традиції та стиль «Відкритої ночі», пройде на телеканалі 22 та 23 червня.

29 червня у вечірній програмі фестивалю відбудеться дискусія із теми: «Кінотеатральна дистрибуція короткометражного кіно».

Завершенням вечірньої програми стане показ фільму «Сьомий маршрут», режисер  – Михайло Іллєнко, 1998 рік.

До участі у конкурсі цього року було подано 96 фільмів. Основна програма фестивалю триватиме 6 годин.

«На «Відкриту Ніч» ми намагаємось не тягнути глядача до себе, а рухатися до нього. Організовуючи фестиваль 22-й рік поспіль, ми намагаємось слідувати нашій основній мені – розширювати контакти з глядачем, аби він дивився, розвивався і гордився, що у нас є власне кіно», – коментує президент та арт-директор фестивалю Михайло Іллєнко.

Конкурсні і позаконкурсні програми, складені з нових фільмів як дебютантів, так вже й відомих митців. До неї увійшли:

  • ігрові – 8 фільмів;
  • документальні – 4 фільми;
  • анімаційні – 6 фільмів;
  • позаконкурсні – 4 фільми;
  • ретроспектива – 3 фільми.

У 2019 році як експеримент фестиваль запровадив конкурс реклами. На жаль, цього року у цю секцію подалась не достатня кількість фільмів для проведення повноцінного конкурсу, тому на заході будуть показані обрані рекламні ролики в окремій «Програмі реклами».

Традиційно, у фестивальну ніч для глядачів відбудеться спецпоказ фільмів  проекту «Дивись Українське». 

Детальна інформація про фільми на сайті фестивалю у розділі: Програма.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]